keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Battle of the balms

Nyt päästäänkin huulienhoidon luonnollisempiin vaihtoehtoihin nimittäin Lushiin ja Frantsilaan!

Minulla on kauan ollut hakusessa yöksi soveltuva,paksun ylellinen huulivoide. Toivoisin,että jopa kylmimmillä ja kuivimmilla ilmoilla tämä maaginen huulivoide pelastaisi huuleni yön aikana ja aamulla taas voisi aloittaa "puhtaalta pöydältä". Miten nämä siis ovat pärjänneet?


Lushin Lip Servise on pieneen metallipurkkiin pakattua makean sitruksista voidetta. Voide on purkissa aika kovaa mutta lohkeaa kuitenkin ulos rakeisena. Tässä yliannostelu on liian helppoa - alussa voide tuntuu jäykältä ja rakeiselta jonka takia sitä hölväilee rankemmalla kädellä mutta kun tämä sulaa huulien lämmössä,juoksettuu se huomattavasti ja liika-annostelussa voi jopa valahtaa huulista pois.

Incihän siis näyttää tältä;
reilun kaupan sheavoi
aprikoosinydinöljy
glyseroli
reilun kaupan luomukaakaovoi
mehiläisvaha
kylmäpuristettu luomuoliiviöljy
tangeriiniöljy
makuaine
limonene
linalool

Niinkuin huomaatte,tässä ei liiemmin ylimääräisiä ainesosia ole! Ja tangeriiniöljy taitaakin selittää sen miedon makean tuoksun jonka tässä haistan :)


Frantsilan Luontoäidin hoitava huulivoide taas on jo tuubista puristaessa ohuempaa ja aika neutraalin tuoksuista.. Tämä levittyy huulille ohuena ja liukkaana,tämäkin hieman rakeisena ennen kuin ehtii sulaa huulien lämpöä vasten. Tämäkin hieman juoksettuu lämmön vaikutuksesta mutta vaikutus ei ole yhtä radikaali kun Lushin huulivoiteen kanssa.

Ja Frantsilan huulivoiteen inci;
Jojobaöljy
Mehiläisvaha
Karitevoi
Helokkiöljy
Hamppuöljy
Kehäkukan kukka (öljyuutos)
Puna-apilan kukka (öljyuutos)
Niittyhumala (öljyuutos)
Sitruunamelissan lehti (öljyuutos)
Suomalaisen juhannus- ja pimpinella ruusun kukka (öljyuutos)
Anis (eteerinen öljy)
Villiruusu (kukkaterapeuttinen uutos)
Mustikka (kukkaterapeuttinen uutos)
Siankärsämö (kukkaterapeuttinen uutos)

Tässä mennnäänkin ainesosissa jo ihan toiselle tasolle! Jos Lush on tälläinen Let's-Keep-It-Simple on suomalainen Frantsila sitten taas vähän hifistelijä kaikkine uutteineen ;)


Mitä sitten loppujen lopuksi ajattelin?

Olin todella yllättynyt että niinkun ohut huulivoide kuin mikä Frantsilalla on,voi todellakin kosteuttaa niin tehokkaasti. Täydellisyyteen tämä ei päässyt mutta melkein! Olen jotenkin vain tottunut "tönjempiin" voiteisiin yöaikaan mutta sehän on vain totuttelukysymys. Tässä on todella mieto tuoksu,en edes osaa tarkentaa mikä tässä tuoksuu kun taas Lushilla tuoksu ja jopa makukin ovat hieman makeita.

Lush:n huulivoiteessa taas häiritsee tuo todella rankka juoksettuminen voiteen sulaessa huulille. Kosteuttavuus on hyvä,aamulla huulet ovat rauhoittuneet ja pehmeät mutta ilmojen ollessa kuivimmillaan,ei tämän tehot kuitenkaan aivan riitä. Lushilla tosin on useampia eri huulivoidevaihtoehtoja joten voihan se olla että jokin toinen niistä olisi vieläkin hellivämpi!


Tykkäsin molemmista mutta väittäisin että Frantsilan huulivoide veti tässä kuitenkin pidemmän korren. Jokin taika noissa kaikissa uutoksissa taitaa kuitenkin nyt sitten olla ;)


Löytyykö teidän lemppari huulivoiteenne luonnonkosmetiikanpuolelta?

4 kommenttia:

 1. Luonnollisista huulivoiteista multa löytyy eniten Crazy Rumorseja ja niissä on niin hyvät tuoksuvalikoimatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crazy Rumorsit on mulle vielä ihan kysymysmerkkejä mut yks Naked Lips mulle on kantautunu eikä se oikeen vakuuttanu. Ainakaan vielä ;)

   Poista
 2. Näistä ois mielenkiintoinen kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin nää luonnollisemmat versiot on sen verran erilaisia verrattuna näihin "valtavirta-tuotteisiin" et mullekin on syntyny ihan uudenlainen innostus näinkin simppeleihin tuotteisiin! :D

   Poista