keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Eucerinia atopiaan

Ja taas päästään tähän ärsyttävän atopian piiriin.

Talvi tekee kiireellä tuloaan ja sen mukana kirpeän kuivat ilmat. Lämmitys pauhaa kotona eikä se ilmankosteus ole sielläkään järin korkealla. Tämähän siis tarkoittaa sitä että kutina,hilseily ja koko kropan kiristely pahenee kunnes valvottaa öisin.

Olen siitä hyvässä asemassa ettei atopia vaikuta kasvoihini järin paljon,ainoastaan kroppani valittaa ja oireilee!


Eucerin toikin nyt markkinoilla AtoControl-sarjan joka on nimenomaan tarkoitettu atooppiselle ja hankalalle iholle.

Olen nyt kokeillut sarjan perusvoidetta ja suihkuöljyä,sarjasta tosin löytyisi myös kasvovoide ja akuuttivaihetta lievittävä hoitovoide.

Perusvoiteen pääraaka-aineina toimii helokkiöljy,rypäleensiemenöljy sekä lakritsijuuren uute. Öljyt kosteuttavat ja tyynnyttelevät ihoa,lakritsijuuri rauhoittaa ihoa ja kutinaa. 
 
Voiteessa on hauska koostumus,sitä kuvataankin "vesi-öljytyyppiseksi",se on paksua ja hieman sitkeää levitysvaiheessa,ei minun mielestäni useimpien perusvoiteiden tyylinen.
 
Voiteen jäljiltä iho jää öljyisen kiiltäväksi eikä se humahda ihoon hetkessä. Tämän kanssa siis tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä,itse olen tätä levitellyt iholle yötä vasten.


Voiteen pitäisi lievittää kutinaa ja kireyttä. Olen huomannut että ihoni on joustavampi mutta kutina silti aina hyökkää takaisin jossain vaiheessa päivää.
Suihkuöljy on mielestäni hyvinkin "perustavaraa",ei ihoa kuivattava muttei iho jää kovin kosteutetunkaan oloiseksi suihkun jälkeen.

Näin siistä sanotaan Eucerinin sivuilla:
"Tuotteen koostumuksesta yli 50 % on omegaöljyjä ja muita luonnonöljyjä.
Runsas öljypitoisuus pehmentää ja suojaa ihoa enemmältä kuivumiselta ja helpottaa kutinaa.
Eucerin AtoControl Bath and Shower Oil -kylpy- ja suihkuöljyä levitetään märälle iholle päivittäisen suihkussa tai kylvyssä käynnin yhteydessä.
Tuote sopii aikuisille, lapsille ja yli 3 kk:n ikäisille vauvoille. Vauvoille tuotetta tulisi kuitenkin käyttää vain kylpyveteen lisättävänä kylpyöljynä."

Olen kirjoitellut tähän mennessä jo useaan otteeseen suihkuöljyistä ja siitä miten perus Nivean suihkuöljy jättää jälkeensä kosteutetumman ihon kuin apteekin suihkuöljyt. Tämä mielestäni ei ole apteekin kuivattavammasta päästä muttei siitä kosteuttavimmastakaan.


Kaikenkaikkiaan olen tykännyt AtoControllin tuotteista. Niissä on minimoitu ärsyttävät aineet joten niitä voi turvallisin mielin käyttää jopa huonoimpina aikoina.

Tuoksuttomuus ei ole näissä häiritsevää,voiteen "tuoksu" on yllättävän neutraali eikä jätä vaatteisiin tunkkaista hajua niinkuin valtaosa perusvoiteista. Suihkuöljyssä taas on se tuttu perustuoksu josta en liiemmin välitä muttei se kyllä häiritsekään - huuhtelun jälkeen sen on jo poissa.

Toinen ehdoton plussa tulee myös purkkien koosta ja voidepullon pumpusta. Pumppu on helppokäyttöinen ja eikä se annostele liikaa kerralla.


Kuinka te hoidatte ihoanne talvella?

2 kommenttia:

  1. Mun mies atoopikkona tykkää näistä. Vartalovoide on aika jankkia, mutta käytän sitä itsekin toisinaan, kun iho tuntuu tosi kuivalta. Eipä tarvi sen jälkeen katsella hilseileviä sääriä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo tuohan on aika tahnaa et varmasti kintutki pehmenee! :D

      Poista